Top 5: activiteiten in Ubud Bali

Het cultuurrijke Ubud is een bekende vakantiebestemming op Bali. De gezellige straatjes zijn zeer uitnodigend en hebben veel te bieden. Stap binnen bij één van de ateliers, ga op zoek naar leuke cadeautjes voor het thuisfront of ga een heerlijk hapje eten bij één van de restaurantjes. Het natuurrijke Ubud is de ideale uitvalsbasis voor een ieder die de hectiek van de stad even wilt ontvluchten. Geniet van de prachtige rijstvelden en kon helemaal tot rust. Wij hebben hieronder de vijf leukste activiteiten genoteerd om tijdens je rondreis door Baliin Ubud:

1. Fietstocht door Ubud

De natuurrijke omgeving van Ubud kan je het allerbeste bezichtigen op een fiets. Dagelijks worden er meerdere fietstochten door dit gebied georganiseerd. Maar het is ook onwijs leuk om zelf een fiets te huren en op ontdekkingstocht te gaan. Als je besluit een tour te nemen dan zal je hoogstwaarschijnlijk wel een bezoek brengen aan Mount Batur, deze vulkaan is nog altijd actief. Daarnaast bezoek je enkele dorpjes en fiets je langs prachtige tempels. Aangezien het grootste deel van de fietstocht naar beneden zal gaan is het ook geen zware tocht en geschikt voor jong en oud.

2. Tegenunan waterval

Een kleine vijftien minuten van Ubud is de prachtige Tegenungan waterval te vinden. Dit is één van de hoogste watervallen van het eiland en staat bekend om zijn schoonheid. Na een kleine wandeling door een bosrijk gebied kom je vanwege bij de waterval terecht. Aangezien het niet de bekendste waterval van Bali is, zal het er ook vaak relatief rustig zijn. Je kan er trouwens ook zwemmen, dus vergeet niet om je zwembroek in te pakken.

3. Pura Tirta Umpul

De bekende tempel Pura Tirta Umpul ligt op 45 minuten rijden van het centrum van Ubud. Het gebouw bestaat al sinds 962 en is een populaire sightseeing. Het gebouw staat bekend om zijn heilige water. Het water komt uit een bron nabij de Hindoeïstische tempel. Zowel toeristen als de Indonesiërs zelf bezoeken de tempel om zich te reinigen met het water, het is dan ook een bekend ritueel. 

Monkey Forest

Monkey Forest was bij onze laatste bezoeken Bali vaste prik. Het prachtige bosrijke gebied zit vol met apen, die gewoon langslopen en misschien wel op je schouder klimmen. Kortgeleden heeft het park een metamorfose gehad en ziet het er allemaal nog mooier uit. Je kan zelf een wandeling maken door het park en de aapjes voeren met de bananen die voor een klein bedrag verkrijgbaar zijn. Veel vakantieaanbieders raden een bezoek aan Monkey Forest af, aangezien de aapjes gewelddadig kunnen zijn. Maar het is heel simpel, als jij rustig bent zullen de aapjes dat ook zijn.

Centrum van Ubud

Het gezellige en prachtige centrum van Ubud is een echte trekpleister. Struin langs de vele winkeltjes vol met souvenirs, ga een hapje eten in één van de restaurants of bezoek een atelier van een lokale kunstenaar. Daarnaast kan je hier ook elke dag een markt bezoeken. Eigenlijk mag een bezoekje aan het centrum van Ubud niet ontbreken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *