Steamed buns met char siu var­kens­vlees

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd voor de marinade de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Meng met de char siu sauce. Schep de speklapjes in de ovenschaal om met de marinade en laat afgedekt met aluminiumfolie 30 min. marineren.
  2. Schil ondertussen de winterpeen en schaaf met een dunschiller in dunne linten. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf de ongeschilde komkommer met een dunschiller in lange linten. Meng de helft van de sesamolie, vissaus en het limoensap tot een dressing en voeg toe aan de wortel-komkommerlinten. Schep om en laat staan tot gebruik.
  3. Zet de speklapjes afgedekt met aluminiumfolie in de oven en rooster in ca. 20 min. gaar. Verwijder de folie en rooster nog ca. 35 min. tot de speklapjes goudbruin kleuren. Keer halverwege.
  4. Meng ondertussen voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 balletjes. Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak er zo nog 11. 
  5. Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
  6. Neem het vlees uit de oven en snijd in reepjes. Schep om met het achtergebleven braadvocht. Zet het varkensvlees, de komkommer-wortelsalade en de buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.

Combinatietip:

Lekker met koriander en ringetjes rode peper.

Bron: Ah.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *